هشت کاری که میتوانید با لینوکس انجام دهید اما نمیتوانید با مک یا ویندوز انجام دهید!
این سیستم عامل متن باز که اولین بار در سال۱۹۹۷استفاده از لینوکس را آغاز کرد، در درجه اول توسط دانشجویان علوم کامپیوتر، هکرها و برنامه نویسانی مورد استفاده قرار گرفت که خواهان جایگزینی قدرتمندتر، انعطاف پذیرتر و امن تر برای سیستم عامل ویندوز بودند. دانشجویان مهندسی کامپیوتر خواستار نصب لینوکس روی دسکتاپ ها و لپ تاپ ها شدند تا بتوانند به ساخت آینده و گسترش مهارت های خود کمک کنند.به سرعت به جلو می رویم و لینوکس برای همه چیز (از گوشی، تبلت، خودرو، لوازم خانگی، دستگاه هایIoT، و خیلی چیزهای دیگر)مورد استفاده قرار می گیرد. چرا؟ به بیان ساده، انعطاف پذیرتر و امن تر از ویندوز است.لینوکس نه تنها انعطاف پذیرتر، قابل اعتمادتر و امن تر از رقیب خود است، بلکه بسیار سرگرم کننده تر نیز هست.من یک روز (و آخر هفتههای زیادی) را صرف تغییر دسکتاپ لینوکس کرده ام فقط به این دلیل که میتوانستم تغییرات زیادی ایجاد کنم. با لینوکس، دسکتاپ هایی را پیکربندی کرده ام که آنقدر شگفت انگیز بوده اند کامال متفاوت تغییر دهید.که دوستانم میخواستند بدانند چگونه می توانند به همان ظاهر دست پیدا کنند.فراتر از محیط های دسکتاپ با ظاهر خاص،کارهای واقعا جالبی می توانید با دسکتاپ لینوکس انجام دهید که نمی توانید با سیستم عامل های دیگر انجام دهید من در زیر هشت دلیل قانع کننده برای اینکه چرا باید آن را امتحان کنید آورده ام. با لینوکس می توانید:
۱- آن را تغییر دهید
لینوکس در شرف انتخاب است. برخی ممکن است بگویند انتخاب بیش از حد می تواند یک مشکل باشد. مساله این است که بسیاری از توزیع های دسکتاپ لینوکس انتخاب های سختی برای شما دارند - - کدام کرنل، کدام پوسته، کدام سرویس راه اندازی، کدام مدیر شبکه، کدام مدیر بسته. ..برخی توزیع ها عمدا این انتخاب ها را محدود می کنند تا کاربران با گزینه ها مواجه نشوند. اما حتی این توزیع ها را هم می توان تغییر داد.برای مثال، اگر بخواهید با لینوکس اوبونتو کار کنید و گنوم را دوست ندارید، می توانیدKDE Plasma، Xfce، Pantheon، Budgie، Enlightenmentیا هر تعداد محیط دسکتاپ لینوکس را نصب کنید. و این بخشی از زیبایی لینوکس است.اگر چیزی را دوست ندارید میتوانید آن را تغییر دهید.یا میتوانید توزیع متفاوتی را انتخاب کنید که با محیط دسکتاب متفاوتی سازگاری داشته باشد. در عرض چند دقیقه می توانید محیط دسکتاپ خود را به محیطی شبیه به ویندوز، مک او اس یا چیزی کاملا متفاوت تغییر دهید.
۲- سخت افزارهای قدیمی را احیا کنید
به یاد دارید زمانی که ویندوز ۱۱ منتشر شد و بسیاری از افراد خیلی زود متوجه شدند که کامپیوتری که سه سال قبل خریداری کردهاند از آخرین نسخه این سیستم عامل پشتیبانی نمی کند؟ این موضوع در مورد لینوکس صدق نمی کند. در واقع، نسخه هایی از لینوکس(مانندLubuntuوLinux Lite)وجود دارند که به طور خاص برای اجرا روی سخت افزارهای قدیمی تر ایجاد شده اند اگرچه می توانند روی دستگاه های جدیدتر نیز اجرا شوند. شما ممکن است ماشینی داشته باشید که در یک کمد که پنج سال قدمت دارد، و فرض کنید که دیگر قابل استفاده نیست. یک نسخه سبک از لینوکس را بردارید، آن را روی ماشین قدیمی نصب کنید و ببینید که مثل یک چمپیون کامل اجرا می شود.
۳-هیچ گاه نگران قفل شدن نباشید
یکی از مشکالتی که با سیستم عامل هایی مانند ویندوز و مک او اس دارم، قفل بودن نمایشگر است.با MacOS کارها را به روش اپل انجام می دهید. با ویندوز کارها را به روش ویندوز انجام می دهید. با لینوکس کارها را به شیوه ای که دوست دارید انجام می دهید. به عبارت دیگر، اگر چیزی در مورد نحوه عملکرد دسکتاپ وجود دارد که شما آن را دوست ندارید، میتوانید آن را تغییر دهید تا با نیازها و جریان کار شما کامال هماهنگ باشد. و تقریبا هر توزیع لینوکسی امکان چنین شخصی سازی را دارد. من شما را نمی شناسم، اما ترجیح می دهم به شیوه ای کار کنم که کاملا با نیازهای من سازگار باشد، نه به شیوه ای که با ایده شخص ثالث در مورد کارآمد بودن همسو باشد.
۴-ارتقا بدون ریبوت(reboots)
تا به حال چند بار برای ارتقا ویندوز یا مک او اس اقدام کرده اید، اما آیا واقعا ارتقا در طول یک راه اندازی مجدد اتفاق می افتد؟ اما من با لینوکس می توانم یک ارتقا کامل انجام دهم و در عین حال به کار روی دسکتاپ ادامه دهم. در واقع در بسیاری از توزیع های لینوکس، تنها زمانی پس از ارتقا مجبور به راه اندازی مجدد می شوید، که کرنل ارتقا یابد و حتی در این صورت، راه اندازی مجدد تنها برای اطمینان از بارگذاری و اجرای کرنل جدید ضروری است. در غیر این صورت، شما فقط به استفاده از سیستم عامل ادامه می دهید در حالی که ارتقا در پس زمینه اجرا می شود. برخی از توزیعهای لینوکس (مانند فدورا)به روزرسانی ها را در طول راه اندازی مجدد اجرا می کنند. فدورا)به روزرسانی ها را در طول راه اندازی مجدد اجرا می کنند. GUI برای ارتقا اعمال می شود. همین ارتقاها را با ارتقاsudo dnf اجرا کنید و تنها زمانی که نیاز به راه اندازی مجدد خواهید داشت، زمان ارتقا کرنل است.هنگامی که با استفاده از GUI به دنبال Updates بگردید، مدیر بسته آن ها را دانلود کرده و سپس شما را به راه اندازی مجدد ترغیب می کند تا بروزرسانی ها اعمال شوند.
۵-نرم افزار ویندوز را اجرا کنید
برای کسانی که باید نرم افزارهای ویندوز را روی لینوکس اجرا کنند، راهی وجود دارد و آن را Wine مینامند.Wineیک نرم افزار قابل نصب است که به شما اجازه نصب نرم افزار ویندوز و اجرای آن روی لینوکس را می دهد. Wine عموما به صورت پیش فرض نصب نمی شود، اما در مخازن پیش فرض اکثر توزیع ها یافت می شود تا بتوان آن را از داخل فروشگاه های مختلف اپلیکیشن موجود در لینوکس نصب کرد.
۶-نصب چندین نرم افزار... به صورت رایگان!
شاید شنیده باشید که بسیاری از افراد می گویند هیچ نرم افزاری برای لینوکس وجود ندارد. آن ها اشتباه می کنند. با لینوکس، هزاران نرم افزار رایگان پیدا خواهید کرد که می توانند از فروشگاه نرمافزاری GUI موجود روی دسکتاپ شما نصب شوند. و به لطف امثال اسنپ و فالیتیو، حتی می توانید اپلیکیشن های اختصاصی مانند زوم و اسپاتیفای را به راحتی روی لینوکس نصب کنید.من متوجه شدم که MacOS و ویندوز هر دو مجموعه بزرگی از نرم افزارها را برای نصب دارند، اما تقریبا انتخاب نرم افزارهای رایگان (و بدون تبلیغات)را برای نصب در دسترس نخواهید داشت. همچنین، مدیریت نرم افزارهای نصب شده با لینوکس (چه از خط فرمان و چه از GUI) )بسیار ساده تر است. حتی بهتر از آن، شما می توانید مخازن شخص ثالث را به مدیر بسته خود اضافه کنید تا نرم افزارهای بیشتری را نصب کنید. به عبارت دیگر، لینوکس انعطاف پذیری بسیار بیشتری در رابطه با نصب نرم افزار ارائه می دهد. ۷-به دوستانتان بگویید همانطور که پیش تر گفتم، با لینوکس می توانید یک محیط دسکتاپ ایجاد کنید که مطمئنا دوستانتان را به وجد می آورد. در روزه اول، ساعت ها وقت صرف تغییر مدیران پنجره های استارت آپی می کردم تا جایی که به نظر می رسید آن ها از آینده هستند. من از شفافیت و افکت های پنجره ای استفاده کردم که در ویندوز بی سابقه بود و هر کسی که دسکتاپم را می دید آن را می خواست. اگرچه تعداد کمی از دسکتاپ های لینوکس انعطاف پذیر هستند، اما هنوز هم دسکتاپ هایی (مانندEnlightenment،Xfce وKDE Plasma)وجود دارند که می توانند طوری پیکربندی شوند که شبیه به آثار هنری تکنولوژیکی به نظر برسند. این نه تنها یک راه عالی برای حسادت همه اطرافیان است... بلکه بسیار سرگرم کننده است.
۷-از قابلیت اطمینان بی سابقه لذت ببرید
در سال هایی که از لینوکس استفاده می کردم، به ندرت مشکلی جدی را تجربه کرده ام. اگرچه من یکبار اقدام به هک سرور و نصب روت کیت کردم، اما این یک ناهنجاری برای من بود. خارج از آن، اکثر مسائلی که با آن ها مواجه شدم، در عرض چند دقیقه قابل حل بودند. و از آنجا که لینوکس تمام ابزارهای عیب یابی مورد نیاز برای حل این مشکالت را در اختیار شما قرار می دهد، حل یک مساله به طور کلی مانند یک فایل لاگ است که خوانده می شود. لینوکس فقط کار می کند. واقعا خیلی ساده است. بنابراین، اگر به دنبال راهی برای بازگرداندن سرگرمی، انعطاف پذیری، سهولت استفاده و قابلیت اطمینان به محاسبات هستید، لینوکس را امتحان کنید.
- نوشته شده توسط جک والن، نویسنده در16اوت2023